Nytt namn!

Jag har kommit på ett nytt namn till vovven; Pirayan! Det hade passat alldeles utmärkt på vildingen!






/ T


Flaxen är hemma!

Igår så var det då äntligen dags att hämta Flaxen! Hela vägen från uppfödaren in till Växjö klängde hon som en apa och skrek som en stucken gris... Men sen lugnade hon ner sig och somnade :)   När vi kom till Byholma, alltså efter nästan 1,5 timmes bilfärd så spydde hon, och det var inte lite!! Men sen mådde hon bra igen .

När vi kom hem så fick hon springa runt lite och kissade och bajsade. Men sen ville hon inte riktigt äta upp all maten, men det är ju inte så konstigt det. Imorses hade hon i alla fall lite mer aptit, får se hur det går nu när hon ska ha nästa mål mat om ca en halvtimme.. Hoppas hon äter allt!

Hon sov hela natten, jag vaknade inte en enda gång :) Skönt! Men klockan 05.58 var det dags att gå ut och kissa, men sen somnade vi om båda två.

Så än så länge går det finfint, hoppas det fortsätter med det :D

















/ T

Fullt upp!

Hela veckan har det gått i ett. Haft x antal prov, segt som 17! Orkar inte plugga mer nu, så jäkla tråkigt! I fredags var jag en snabbis i stallet innan Mats kom och hämtade mig runt 12-tiden. Då åkte vi till Örebro (!) för Mats bror skulle köpa en bil där... Vi var väl framme vid 18-19 tiden och glodde på bilen och provkörde och så där.. Sen var det bara o åka de 50 milen hem igen. Så det blev en resa på ca 100 mil fram och tillbaka, bara sisådär över dagen liksom.. Trevligt, oerhört...

När vi började närma oss hemma såg det ut så här:

 Fint va?


I lördags var det upp tidigt, (va ju skönt efter att man kom hem kl 2 på natten) och åkte till flygklubben. Det var städdag där så det va bara o kavla upp ärmarna och sätta igång. Det var ganska kul faktiskt. hjälpte Baj att fälla massa träd med motorsågen, städade hela Moth-hangaren osv...  Var färdiga runt 16-tiden, då åkte Mats och jag i våra vackra arbetarkläder till en Kinarestaurang och käkade lite.. Sen åkte han och jobbade och jag åkte hem och tog en välbehövlig dusch, bytte sängkläder och såg på sagan om ringen, den första... Eller det blev väl halva filmen, sen var jag så trött så jag gick o la mig.. :) Mats kom vid 00.30 och sen var det upp tidigt idag igen... Kl 9 skulle vi va på flygklubben i Varberg för en övning med FFK, FriviliigaFlygKåren, och Sjöräddningssällskapet. Vi skulle plaskai vattnet med överlevnadsdräkter och sen skulle helikoptern komma med ytbärgare och vinscha upp oss. Jag var med som reserv och hoppades att nån av de tio som var anmälda inte skulle komma.. Men tji fick jag, alla 10 kom tyvärr.... Men jag fick i alla fall hänga med ut på sjöräddningsbåten, och till nästa övning står jag först på listan :)

































Det var en  helt okej övning faktiskt ;) När jag kom hem var jag sååå trött så jag somnade och sov raklång i sängen i två timmar...


/ T

11 dagar kvar!!

Om 11 dagar hämtar jag hem Flaxen!!! Som jag längtar! Försökte ringa uppfödaren igår men deras telefon funkade inte. Det visade sig att en av valparna roat sig med att tugga av telefonsladden :P Tur att det inte är så mycket ström i telefonsladdar...

Hinner inte skriva så mycket mer nu, ska iväg till skolan. Har naturkunskap idag, vi ska gå igenom lite inför provet som är på torsdag. Sen ska jag till galgberget och sprinag en runda innan jag ska vara hos sjukgymnasten. Sen blir det hem till Mats och duscha och äta o sen ska han hjälpa mig lite med matten så kan jag förhoppningsvis göra matteprovet imorn eller på torsdag..

Som sagt, 11 dagar kvar...

/ T

Årets Familjehund 2009

Nu är jag och Flaxen anmälda :D Väldigt roande sida faktiskt!! Lite smått beroendeframkallande!

/ T

Jobb

varför kan man inte ta tummen ur rumpan och ringa i tiiid?? Jaja, ringde idag i alla fall och jag ska gå bredvid på måndag och torsdag nästa vecka, sen kan jag börja jobba på "riktigt", verkar som jag kan få ihop en hel del.. Fast nu ångrar jag att jag inte ringde för en månad sen. Varför skjuter vi alltid upp allt till sista sekund? Thats the way it its...

Idag fyller min far år :D Vi ska äta tårta här snart, smarrigt värre.

/ T

Bloggdags

Nu var det ett tag sen igen... as usual.. Men men gott folk, alla ni som läser, nu är det dags för ett nytt inlägg. Det har hänt en hel del efter gäddan.

I söndags var mamma och jag nere i Skottorp och tittade på hundutställning. Det var Halländska Goldenklubben som hade årets första utställning. Där var jättefint, det var vid Skottorps slott och Hallandsåsen gjorde sig bra i bakgrunden. Där var en massa stora lummiga hästhagar med fina hästar som gick o betade ocjså :D

Vi träffade uppfödaren, hon va där och ställde ut några hundar.. Det gick väldigt bra faktiskt.

 Uppfödaren och Maggan!
Det var Maggans första utställning och det gick super för henne. Hon vann sin klass och sen blev hon utnämnd till den 4:e bästa tiken. Inte dåligt det!

 Det här är Noelle. Hon blev utsedd till BIS, Best In Show, alltså den bästa av alla hundarna där, både tikar och hanar, valpar och äldre. Riktigt tjusig vovve!!



Och så har vi Nisse, Timmies pappa, ni kanske ser en viss likhet i kelstilen? Han ställdes dock inte ut, han var bara med som sällskap. Riktigt gosig är han minsann! Hans gener kommer finnas i min valp :D


Jag har även, så klart, varit i stallet. Konstaterat att Otto inte alls gillar sin sadel som sagt, så det blir till att rida barbacka. Gör inte mig nåt, han är urskön att rida barbacka på och går superbra (oftast i alla fall), plus att det är bra balansövning och man verkligen rider när man inte har nån sadel. Stötte även på min gamla ridlärare här om dagen, mycket roligt!! Hon ska komma ut en dag och hålla lektion för oss, läängtar!!

Bilder:








Tycker den här bilden ser såå härlig ut!













Nog om det nu.. Idag är det endast 17 dagar kvar tills Flaxen är 8 veckor och jag kan hämta henne!! Shit alltså, 17 dagar är ju ingenting!! Det är mindre än en adventskalender! Efter all denna långa väntan efter en egen hund är det nu snart dags... Skumt! det ska bli underbart! På lördag ska vi åka till uppfödaren, förhoppningsvis hela familjen. Då är valparna 6 veckor gamla :D Ska bli roooligt!

Men innan dess är det en del prov och annat tjaffs att greja i skolan, blääää!!


/ T

RSS 2.0