(tillägg)

Jag måste ju tillägga till mitt förra inlägg att jag har gjort en ordentlig jäkla storstädning i  mitt rum! Dammråttorna förklarade krig mot mig så det var bara att börja slaget. Jag vann!!! :D  Nu är det otroligt fint i mitt rum! Till o med alla papper är fint instoppade o sorterade i pärmar. Räkningar, viktiga papper och lönespec:ar... Väääldigt roande! Men fint blev det!

Och igår var jag uppe i stallet och klappade på Otto. Det var mysigt det!

/ T


Söndag

Det har inte hänt så mycket sen sist egentligen. Eller jo, gipset är ju borta ;) Och jag har vart hos min sjukgymnsat första gången och fått lite övningar att göra nu inför jul - och nyårshelgerna. Jag kan gå utan kryckor men det är lite knackigt och jag ska använda i alla fall en krycka.. Men sköööööönt o vara av med gipsrt o kunna duscha som folk igen!!!

Idag har jag och Mats vart på stranden med Timmie. Det tyckte hon var underbart! Jag misstänker att hon inte gått så mycket lös när mamma o pappa o Fredrik varit ute med henne nu när jag har vart konvalecent så hon var superglad över att få springa omkring och försöka fånga det vita fluffet i vågorna. Hon stod också länge och tittade på de två skärmarna från kitesurfarna som var där. Hon undrade nog vad det var för ena konstiga fåglar. Hon har också lekt med en massa vovvar och rullat sig i tången. Alltså - en lyckad Timmiedag!

På eftermiddagen åkte vi och kollade på julshowen i ridhuset inne i stan. Det var ganska underhållande faktiskt och det varade i hela två timmar. Mycket folk och det bjöds på glögg och pepparkakor. Det var duellhoppning, stafetthoppning, dressyruppvisning, voltige, luciatåg och en rolig parodi på en "typisk" lektion. Instruktörerna var elever och de föreställde "bratz", affärsmän, militärer osv... Det var roligt :)

Från det ena till det andra så ser min fot ganska äcklig ut. Operationssåret har börjat blöda och det varar lite (mysigt va?) och det ser lite halvt scary ut. Jag har superfina kort ni kan få se ;) Men jag orkar inte ladda upp dom nu så ni får lov o hålla er tills jag orkar med att ladda upp mina bilder. Det kan ta ett tag, haha.. Där kan ni även se hur otroligt litet och spinkigt mitt arma ben ser ut!! Usch o fy! Men nu är det på bättringsvägen i alla fall...

/ T

jaaahaaaa

Ja, jag har ju inte skrivit på ett tag. Men anledningen är inte den att jag "glömt bort" det, utan att det inte har hänt så mycket som är värt att skriva ner. (Okej, jag har inte orkat kanske heller).

I fredags i alla fall så var jag och Mats hemma hos Anna och Lasse och hämtade Timmie! Så nu ligger hon här och knorrar vid mina fötter och jag längar tills mitt gips är borta och jag kan gå som folk igen. Då ska vi packa hennes väskor med grillkorv och bröd, ljus och tändstickor och gå ner till stranden. Där ska vi tända en brasa och grilla korv och titta på havet och hoppas att det blir snö till jul :)

Idag är sista dagen som jag har gips. Sista gången gipset ska få ligga i min säng och ta upp plats. Sista gången den ser en solnedgången. Sista gången den ska förvaras i en plaststrumpa när övriga jag ska duscha. Jag kan säga att det är GANSKA skönt!! Imorgon vid den här tiden så håller nån nisse på att skära upp gipset med den där äckliga mockapären och sen ska jag röntgas, sen är jag gipslös!!!! TJOOHOOO!!!

Så, det var nog allt för den här gången. Det händer som sagt inte så mycket i min tillvaro för tillfället.

Over and out,

/ T

Framtiden

Jaa, idag har jag tänkt och funderat lite över min framtid. Alltså den "riktiga" framtiden när man ska ha ett fast jobb, kunna prenumerera på sin favorittidning, ha en morgontidning och storhandla varje torsdag. Den framtiden har jag tänkt på, dvs. vad man eventuellt skulle vilja jobba med. Jag har kommit fram till att jag måste läsa en hel massa kurser. Det blir Matte C + D och eventuellt E ( jag kan ju lika gärna läsa E om jag läser dom andra och förstår vad det hela handlar om), Fysik A + B, Kemi A + B och Biologi A + B. Fast jag har läst det mesta inom biologi, det fattas bara delkursen mikrobiologi så har jag både A och B kursen om jag förstått det hela rätt. Jag ska ta och kontakta någon nere på Vägledningscentrum och se vad dom säger om det hela. Även om jag nu inte skulle vilja utbilda mig till just "Det"  så har jag ju en massa olika kurser och kan söka det mesta andra utbildningar, om jag får hyffsat betyg vill säga. Men vill man någonting så anstränger man sig lite hårdare!

Inom den närmaste framtiden däremot så kommer jag att gå på julbord på torsdag. Nere på Skepparestugan som ligger i Steninge, alldeles vid havet. Det blir mysigt. Det är jag och Mats, Mats bror Göran och hans tant Katta och deras mamma. Jag är ju inte direkt så mycket för julbord, men jag hoppas att det finns något ätbart i alla fall.

På fredag sen åker jag och Mats ner till Blekinge. Jag kommer väl kanske inte kunna göra så mycket där, jag får väl ta med mig någon bok som tidsfördriv. På Söndag kommer Anna och Lasse förbi och lämnar Timmie!! Det ska bli  underbart roligt!! Och idag är det faktiskt bara 8 dagar kvar tills jag blir gipslös!!

/ T

Rykten

Jag har hört det ryktas om att 2009 kommer Step Up 3 ut. Hoppas den blir grymt bra o inte bara nån skit för att ettan o tvåan varit populära. Fast å andra sidan - dansfilmer brukar alltid bli sedvärda i alla fall en gång.

Igår när jag var i stallet kom Anne-Marie  och hon undrade om jag inte ville köra Zonita, shettisen, så hade jag ju också något att göra. Så det ska jag göra, börja köra henne alltså. Hon är tydligen jätteduktig och varot tävlingskörd när hon var yngre. Nu går hon mest bara i hagen och är förhoppningsvis dräktig o ska föla i sommar. Men hon mår bara bra av att jag kör henne lite :) Det ska bli roligt! Kanske till och med du Rebecka vågar följa med ut en runda bakom henns lilla runda rumpa? :P

När jag var i stallet kom det också fram att en bekant bekant till Anne-Marie hade en häst hon ville ge bort till någon som kunde rida den eftersom den här ryttaren hellre ville satsa på hoppning men att detta var en kanon dressyrhäst. Det är ett sto, stor som ett hus. Ungefär i Camparis storlek, dvs runt 1,80, brun med bläs o några vita fötter tror jag hon hade också. Hon var efter en känd hingst som jag givetvis inte kommer ihåg nu, men stamtavlan hennes var guld värd. Hoppas Anne-Marie trivs med henne och man får se dom tillsammans, det kan bli häftigt!

I helgen ska jag hämta hem Timmie också! Min underbara lilla vovve!! Som jag saknat henne. Men snart får jag träffa henne igen. Jag kom o tänka på att hon faktiskt bott mer med mig än med Anna de senaste 3 åren, hehe. Gör inte mig nåt! Underbara Timmie!! Jag drömde härom natten att hon fick valpar, och de var sååå söta!! Hon skulle bli en sån underbar mamma! Hon löper nu förresten..................... :P

Nä, nu ska jag glo på Andra Avenyn och äta Tacopaj, mums mums!!



 Timmie simmar lite (ovanligt? nää)



 Leker i havet :)



 "Torkar" sig...



/ T


Mysig lördagskväll i stallet

Idag tog jag bilen upp till stallet. Fördelen med att ha en automatbil är att man kan köra den med bruten vänsterfot ;)

Jag var i stallet runt 17, det var alldeles mörkt ute och när jag öppnade stalldörren luktade det så gott och vartenda litet hästöra var riktat mot mig. Det var halmörkt i stallet, bara julbelysningen och den lilla "nattlampan" var tänd. Det var så mysigt. Sån julstämning jag fick!!

Jag tände lamporna och tog ut Otto i stallgången och hoppades att han inte skulle gå på mig så jag blev tvungen att parera med onda foten. Men han var så snäll så.. Jag tog av honom täckena och började med operation lera. Han var lerig som en lortgris. Det var bara o börja rykta.. Det var lite svårt o komma åt benen o hovarna eftersom jag inte kan böja mig så mycket, men hyffsat blev det i alla fall.. Han glänste som nypusat silver när jag var färdig :) (i alla fall de övre delarna av honom.) När jag ryktade huvudet på honom så blev han så tung så tung o lutade sitt huvud mot mig  och bara njöt. Jag kliade honom lite i öronen och han somnade nästan. Han är sååå gosig! Jag slutade med att reda ut svansen o spraya i lite pälsglans så den håller sig fin i den leriga hagen imorgon :)

Precis innan jag var färdig kom Anne-Marie in, hon som äger stallet, och vi pratade lite. Hon är på jakt efter en ny dressyr häst efter att Ajax fick avlivas. Han kvävdes till döds, stackars Ajax han var så fin. En helt otrolig dressyr häst!! Hon berrättade att även Malin, (hon som jag red hennes dressyrhäst för nån sommar sen), är på jakt efter en ny häst också. Även det en dressyrhäst. Det kan nog bli spännande när de båda har hittat sina hästar, massa tävlingar o annat skoj :)

Nä, nu ska jag ta o göra nåt vettigt. Lägger upp lite bilder på Ottos förvandling.

Ottos leriga hovar ottos leriga hovar


kass bild, men han ser så söt ut ändå kass bild, men han ser så söt ut ändå :P


Han blänker :) I sin nya grimma Nu glänser han!! I sin nya grimma


pussas lite Pussas o myser lite

Som han glänser :) Glänser :)


den ulligulliga mulen mulen o nya grimman :P






/ T


Hemma igen




Jaha, då var jag hemma igen efter en snabbvisit i Stockholm. Jag åkte upp i onsdags, klockan 9 gick tåget på morgonen så vart uppe relativt tidigt, dvs vid 14. Handlade två klänningar uppe i storstaden, det är ganska förvånande måste jag våga påstå, haha... Inte för att jag vet när jag ska använda dom, men men. Alltid bra o ha en klänning eller två när det väl behövs.

På Torsdagen åkte vi ut till K1 (bilden är därifrån) och glodde på ryttartävlingarna. Det var ganska underhållande. Dock gillade jag verkligen inte deras sätt o rida. Såga i munnen, luta sig bakåt när hästen skenar iväg, flänga runt hit o dit med överlivet o skapa obalans för hästen osv.. Nä, det var verkligen ingen harmonisk ridning vi fick se. På bilden ser det ju faktiskt nästan ut som en levade men så var inte fallet, snarare en uppskruvad häst som inget annat ville än att få rejsa järnet!! huvudet på ryttaren är ju lite suddigt, men jag skulle gissa på att det är löjtnant Brodén, han red den tjocka hästen i alla fall. Det var han som sa att jag bara hade en stukning när jag bröt foten ;) heja....


Tåget hem skulle gå kl 16.10, men nej nej. Underbara SJ kunde inte koppla ihop tåget så det vart försenat, o försenat o försenat o försenat lite till.. Jäkla SJ!!! Men hem kom jag i alla fall, och jag hann med sista tåget från Göteborg. Fast sen visade det sig att även det tåget var försenat. Så klockan 00.02 kom jag inrullandes på stationen. Efter allt vandrande och väntande i Stockholm hade jag nu ganska hyffsat ont i foten så att säga och humöret var inte direkt på topp. Men oootroligt skönt o komma hem!!


Imorogon ska jag kanske ut till stallet o krama lite på Otto. Ge han en morot o lite så :)


/ T


1:a December

Nu är det endast 16 DAGAR KVAR tills jag blir gipslös!!! Underbart! För att tänka ytterligre lite positvit så säger vi 2 veckor, 16 chokladbitar kvar i adventskalendern, det går väl snabbt?

Imorgon ska jag till stallet med Mia och hälsa på Otto :D Det ska bli kul. Om vi ställer han i stallgången kan jag nog våga mig på o rykta honom till o med!! (Nu låter jag som värsta hästtönten som precis börjat med hästar) haha.. Åhh, vad jag längtar tills jag kan rida!!

Jag har slängt in en metkrok till Mats om att jag önskar mig biljetter till alla dagar till Göteborg Horse Show som går av stapeln tidigt nästa år, dvs 19-22 Februari. Det kostar ca 1500 för alla dagar och ca 500 för en halvdag. Och han tyckte att han skulle kompensera mig lite för attt han jobbat så mycket.. Innan idag ringde han och undrade vad biljetterna kostade så det verkar som om han fattar min lilla vink :) Åh, det blir sista gången Briar tävlar i världscupen i Sverige, det bara MÅSTE jag se!!!!! Usch, när jag såg han på tv:n igår så fick jag lov o gråta en skvätt. Det var ett så fantastiskt fint program, publiken stod upp o klappa takten o Briar sträckte på sig lite extra och bara dansade fram över arenan.. Det var fint det :)

/ T

RSS 2.0