Bilder till förra inlägget

 Brink och Briar kommer in på banan






 Nationalsång och Svenska Flaggan (observera att folket på läktaren står upp)


 Ärevarv

 Ingången till vårt hotellrum

 En del av badrummet

 De sköna sängarna :D

/ T

Massa som hänt

Det har vart en trevlig vecka faktiskt! I fredags åkte jag och Mats till Gbg HorseShow. Det var väldigt roligt. Fyndade ett stalltäcke för 250 spänn och ett hundhalsband i brunt läder samt en sån där mysig "teddy"-filt till lille valpen. Åt världens godaste kycklingwok med vitlökssås inne på mässan, jösses vad god den var!! Vill också kunna göra sån go wok. Wok är så himla smarrigt :P

Sen var det äntligen dags. Kuren!! Det var spännande. Brink och Briar kom in som tredje sist. När det var kanske en halvminut kvar på deras runda började hela scandinavium klappa takten, 11 227 människor. Det var fantastiskt underbart att se deras uppträdande en sista gång. Det var sista gången som Briar tävlade i Scandinavium och den sista Världscupen. Det är en deltävling kvar innan finalen i Las Vegas. Sen blir Briar 899 pensionerad och kommer ägna dagarna åt betäckning och äta gräs. Inte så tokigt kanske...
Till saken kanske ska sägas att Briar vann med 77,2 procent och publiken gav stående ovationer som inte gav med sig i första taget. En sån känsla...

Efter alltihopa på Scandinavium promenerade Mats och jag Avenyn ner och letade upp vårat hotell, halv 12 på natten. När vi äntligen kom fram säger hotellportiern "vi har inga små rum kvar, går det bra om ni får ett större?"... Så ett stort härligt rum med panorama fönster ut mot Göteborg, världens skönaste dubbelsäng med tillhörande kuddar och täcken, jättefint badrum med små blåa klinkerplattor. Morgonrockar 2 st fanns det också, dom använde vi naturligtvis :D
Dagen efter väntade en riktigt brakfrukost: nybakat bröd, minibaguetter, äggröra, bacon, ugnsgrönsaker, pannkakor med lönnsirap, fil, yoghurt, kaffe, te, choklad mm. Det var alla tiders det! resten utav dagen ägnade vi oss ute på stan. Vi tog en runda till Universeum shopen, där Mats köpte en "huvudkliare" - asskön!! och jag köpte en sån där grej att ta varma plåtar med. Den var limegrön, i silikon och ser ut som en krokodil och heter Kermit.

De senaste dagarna har Mats och jag grejat med Polon, alias Sally, inför besiktningen som var idag. Igårkväll upptäckte vi att vänste bakbrom satt helt fast. Jättebra. Men efter mycket lirkande och tålamod fick vi fart i den. Vi bytte även fjädrar och stötdämpare bak. På besiktningen idag gick det helt ok. Vi fick en 2:a på spindelleden på vänsterbak, men annars verkade det helt okej. Vi har nog Sveriges bästa avgasvärden ;) Så nu har jag lilla Sally att åka runt med. Hon är väldigt bensinsnål också, dricker ungefär lika mycket som en moppe om man kör lugnt. Lugnt kör man Sally, hon är ju trots allt gammal och kommer man över 85 km/h så känns det inte så där jätteskönt, hehe.... Ska ta kort på underverket så får ni se hur hon ser ut..

Till det hela så har jag råkat ut för smittsamma äckliga bakterier. Jag har bomull i huvudet och slem i halsen och slimeliknakde, grönt snor som INTE slutar rinna. Inte så där jättekul! har till omed feber då och så. Usch o fy för rinniga näsor!!

Långtur i skogen med hästarna

Idag har jag och Ramona ridit på långtur i skogen. Vi var ute i ca 2 timmar. Solen lyste från en klarblå himmel och det var alldeles vindstilla. Underbart väder!!! Vi red förbi en terränbana som man får använda :D Det ska jag verkligen göra när foten orkar med det! Roooligt! Här kommer några bilder från turen:

 Ramona och Edi (uttalas Eddie)


 Edi är såå söt!! En riktig klippa :D Hur go som helst!

 Jag och Otto




Otto och jag :D


Imorgon ska jag åka upp till Rebecka! det ska bli skojskoj! Åker tiiidigt. Mats och Björn ska upp till Lycksele och hämta en motor, så jag får gratis skjuts upp. Sen när jag ska hem så tar jag ju bara tåget till Stockholm, sen har jag ju gratisbiljettter därifrån och hem! Smidigt!

Lördagen den 14 mars ska vi åka och hälsa på his uppfödaren och träffa min blivande valps föräldrar. Timmies mamma!! Det ska bli hur skoj som helst! Men jag har fortfarande inte kommit på nåt bra namn?!? Några förslag?

Nu ska jag packa, ska jag ha med mig datorn? hmm...




/ T

Lite bilder o annat smått o gott

I fredags var Mats med upp till stallet o fotade lite, så här kommer några bilder från det:

 skänkelvikning med herr Otto


 Fortsättning på skänkelvikningen




 Här ser han riktigt ståtlig ut :D



Efter stallet så blev det snabbdusch och sedan åkte vi ner till Blekinge. Där gjorde vi inte många knop... Vi provkörde en BMW :D Det var roligt. Den ville jag köpa, den kostade bara 35 000, det tyckte jag var billigt. En massa finesser hade den. Roooligt!

 Fin va? Snabb va den också. En V6-motor. gick heeeelt tyst. Har aldrig åkt en bil som vart så tyst. Motorhuven var isolerad :P





Idag har jag haft matteprov. Det kändes sådär i början, men när jag gick igenom det andra gången tror jag att jag löste en hel del. Hoppas på det bästa.

Orkar inte skriva mer, vet inte vad jag ska skriva... Jo, förresten, imorgon ska jag rida ut med Ramona, det ska bli kul :)

/ T

Tisdag

Ganska lugn dag idag. Hade satt klockan på 9.30 - gick upp vid 10 o åt lite frukost samtidigt som jag glodde på Greys Anatomy! Alltså, den serien är verkligen sjukt bra!! Men det är nog bara för att man är typ "beroende" av den. har man sett den från början o hängt med så är det väl självklart att man vill se fortsättningen? I alla fall, köpte säsong 4 härom dagen, men nu har jag sett färdigt alla avsnitt. Jag trodde detta var sista säsongen men då hade jag heeelt fel. Den här slutade, ni vet när Meredith och Derek har lyckats med sin kliniska medecinstudie om en viss tumörsort och övervinnut tumören? de ska fira med en flaska champagne. I alla fall så är de typ sura på varandra (ovanligt?) men när de inser att de lyckats med studien så blir det glada o vill fira. de letar efter varandra men hittar inte varandra. Derek hittar till slut Meredith hemma hos honom, där har hon tänt hundratals ljus som en "grund" till deras gemensamma hus - med Seattles bästa utsikt ;) Ja, jag vet - lite invecklat blev det nu, men ni vet vilket avsnitt jag menar... bra är det i alla fall. bra som 17!!!

Efter det lyssnade jag på musik, dansade och fixa till mig för skolan :D Sen vart det dags för Naturkunskap B. vi pratade om försurning o vätejoner o svavelsyra o sånt där. Väldigt segt utan Kate! Hon är i Egypten o solar!! Jag vill också!

Efter skolan kom jag hem, taxichauffören körde jääääättelångsamt (antagligen för att tjäna mer pengar eftersom det är en försäkringsresa). När jag väl kom hem så var det bara o sätta sig med Svenskan. Men jag satt framför brasan o läste Hamlet utdrag, den var faktiskt ganska roande. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig o läsa en modern historia av den, så man slipper alla såna där jobbiga gamla ord :S

Efter det har jag ätit, vart i affären o handlat mjölk o sett på Andra Avenyn tillsammans med ett glas öl.

Imorgon blir det stallet, plugga matte o förbereda svenska seminariet. sen upp till stallet igen o släppa in hästarna o ge dom kvällsfodret o sen in till skolan på kvällen för seminariumet. Efter det blir det nog flygklubben för lite meckande med flygplanen. Ska även träffa Mats då är det tänkt. Men, får se hur mycket pluggande det blir gjort, för det måste jag göra. Har matteprov på tisdag nösta vecka så...


Nu ska jag nog se på film innan jag knoppar in :D

/ T

Bilder

Här kommer några bilder från när jag var i stallet i fredags:

 Otto :D



 Det är ju så enkelt o ta kort när man själv rider, haha... Måste få med nån annan som kan ta kort så man ser hur i hela friden det ser ut!


 Snygg kulmage han har va? :D



 :D




Imorgon blir det stallet igen. Men först blir det en helvetisk lång engelskalektion i skolan, och jag har inte direkt gjort läxan så där jätteövertygande. Men men, det får gå som det går. Det blir en jobbig vecka det här, bläää :S Jag ska även ringa jobbet imorn o se om jag kan hoppa in lite extra och sen om de har något vikariat till sommaren..


/ T

Träningsfredag och myslördag

I fredags var det en riktig tränardag. På morgonen/förmiddagen cyklade jag upp till stallet, mockade fixade mat o red o hade mig.

Kom hem, bytte om och åkte direkt in till sjukgymnasten för mitt gympass där som tar ca 45 minuter inkl uppvärming.

Gick sedan över gatan till Nautilus där jag simmade. Dock endast 500 meter då det gör lite ont i foten. Sen bastade jag jättelänge :D Sååå skönt det var! Sen kom Mats och hämtade mig, Vi gjorde en snabbis inne på stadsbiblioteket, jag måste ju tyvärr läsa en 1800-tals roman i svenskan. Men dom hade inte den hemma, så jag har beställt den, hoppas den kommer snart.

Efter bibblan (och x antal hundböcker inklusive en film om lydnad) gick vi in mot stan och åt kinamat på House Ming. Mums mums var det vill jag lova! Efter restaurangen gick vi till McDonalds o åt milkshake. Det var första och sista gången jag går in på Donken en fredagkväll kan jag ju säga FY FAAASEN va fjortisar det var där... ojojoj.. stackars människor.. :S


I lördags så sov vi länge och åkte sedan ner till Haverdal och kollade på min "blivande" valpkurs. Alltså den valpkursen jag ska gå v. 23 :) Valparna som var där var jättesöta!!! Instrukören, Jannicke, hade en kinesisk nakenhund med päls. Korthårig var han dock ochhade varit misshandlad i sitt gamla hund. Han var hur söt som helst. En riktig charmknutte!!

Sen var där blandade raser, en fransk bulldog som inte riktigt fattade vad som skulle göras. Hon satt ner mest hela tiden :P En tollare (Nova Scotia Duck Tolling Retriever), med vääääärldens energi. Jäklar alltså, haha... En rottweilerkorsning (såg dock ut som nästan bara rottis) och en lagotto. Lagotton va jättesöt :) Kursen varade i ca 1,5 timme, lite mer blev det nog. det va jättekul, jag kan knappt bärga mig tills det blir min och Flaxens tur. För nu är det nog bestämt, hon får heta Fly Girl, men kallas Flaxen :)

På kvällen kom Jocke och hans tjej Anna över på middag. Anna har också en golden, fast en jaktversion. Han heter Sam och är 10 månader, jättesöt!! Anna är hundinstruktör och har tränat flera hundar till elitklass och fått flera championat, så jag hoppas hon vill hjälpa mig lite med Flaxen när det väl blir dags för viltspår ;)

Idag däremot blir det en riktigt tråkig pluggdag :( Fast jag måste nog se på den där hundfilmen i alla fall, den är ju bara 36 minuter... Men först blir det engelska och svenska. Svenskan blir grymt tråkig, medeltiden och renessanses - jippie!! Knappast... Men men, ju fortare jag gör det nu, desto skönare blir det ikväll...

/ T

RSS 2.0