Världsrekord!!

OjojojojojojojojojoOJ!!! Vilken fantastisk ritt! Första gången procenten kommer över 90 - i världshistorien!!

Jag säger bara det:




Edward Gal & Moorlands Totilas Kür 90.750%
European Championship 2009 UK Windsor



Vilken häst!! En svart skönhet som bara dansar fram och får det att se hur lätt ut som helst.....

Jag har en underbar hund!

Nu var det ett tag sen igen som jag skrev..... Det har vart full rulle! Mats har blivit "skötare" till Ramonas ponny Valli (som han kallar för Vallsan :P ), så vi rider tillsammans ganska ofta nu för tiden.. Många härliga galopper på stubbåkrarna blir det minsann!! Förra veckan så var Annika och jag på ringträning 2 gånger med våra valpar. Det var SKK som anordnade det så det va gratis. Vi tänkte vi behövde lite tränong inför den kommande utställningen, Västkustvalpen, som ägde rum i söndags. Men innan dess så var det som sagt ringträning två kvällar samt valpkurs en kväll. Flaxen var helt totalt busig på valpkursen, men vad gör det... Hon är ju valp :P

På lördagen var det dags för valpträgg/Goldendag hos uppfödaren. Där var jättemycket folk och hundar! Kul att träffa syskonen till Flaxen och Sallie. Hanarna var JÄÄÄTTTEstora, haha... Uppfödaren har behållt en, han heter Ralf :P

Sen söndagen ja... Då var det dags för Västkustvalpen 2009! Klockan ringde 04.50 och exakt en timme senare satt vi i bilen på väg mot Göteborgs Galoppbana. Vi var framme i god tid, väntade en stund på att Annika med familj skulle komma, de hade kört lite vilse. Sen gick vi i samlad trupp till veterinärbesiktningen som vi naturligtvis kom igen utan problem.

Vi letade upp vår ring, ring nummer 8, och slog oss till ro. Sallie var i en provisorisk bur av kompostgaller och Flaxen hade ett eget litet "tält" där hon somnade och hade det gött! Vädret var på vår sida, sol och varmt, bara lite enstaka moln. Efter en stund drog själva utsällningen igång och Golden Retreiver var först ut i ring 8. Dock var det hanarna som började. Sen var det då dags för vår tur. Usch vad nervös jag var, men när jag väl kom in i ringen gick det över och det var superkul! Flaxen skötte sig utmärkt. Först sprang vi alla ett par varv runt ringen för att visa upp våra valpar, sen ställdes de upp och domaren kollade in oss lite. Sen var det dags för en och en. Efter domarens nogranna koll gick vi ur ringen och väntade på att alla skulle kollas färdigt innan vi skulle in igen. Då gick alla in och domaren gjorde en sista bedömning. Och tro det eller ej, men Flaxen kom tvåa!! Med Hederspris!! Helt fantastiskt! Hon sam vann, Anette, har helt underbart vackra hundar, så hon går typ inte att vinna över, enligt min uppfödare. Så jag ver helt klart nöjd med dagen! Vi fick två rosetter, en 2:a placerings rosett och en HP-rosett samt en liten pokal :P  Sallie hamnade på en 4:e plats, också jättebra!

Kl 14 drog barn med hund igång. Annikas yngsta dotter hade fått låna Flaxen och de kom tvåa :P Duktigt gjort!

Efter en hel dag på utställningen så var vi hemma ca kl 20 på kvällen. en helt underbar dag vart det!


Här kommer två bilder, resten hittar ni på Facebook :P






Flaxen och jag väntar spänt på finalen :P




I "Vinnarcirkeln"


/ T

Jobbruschen är över

Så var då årets sommarvikariat över. Det känns skönt, en månad är ungefär vad jag står ut i Hemtjänsten. det har visserligen fungerat jättebra och det har känts helt ok att gå till jobbet, till skillnad från övriga år. Men det var det... Nu jobbar jag abra lite då och då, främst kvällstid.

I helgen flög Mats och jag Tiger Mothen till Feringe där jag segelflög lite. Det var dock superlång kö till Häxan, så jag kom inte upp i luften förrens vid 18-tiden och då dog givetvis termiken ut. Men jag höll mig uppe i cirka en timme i alla fall. Mats följde med upp, det var hans första termikflygning och han tyckte det var kul.

Igår, söndag, flög vi åter hem med Tigern igen. Vi flög dock först ner till Älmhult där vi tankade och prata lite skit med folket som var där. Sen fortsatte vi hemmåt via Laholm och flög sen kusten upp. Tur var det, för värsta stora åskmolnet hade parkerat ovanför Halmstad, men eftersom vi kom in västerifrån så klarade vi oss hyffsat oskadda.

Veckan som har vart så har Flaxen simmat en hel del. Hon tyckte det var super. Hon jagde tång och alger, doppade ner hela huvudet för att ta upp mer tång osv... En liten firre är hon allt :D

Nu är det bara ca 2 veckor kvar till utställningen......... Håll tummar och tassar för oss!

Idag ska vi antingen in till stan och träna på diverse ting eller så blir det en skön långpromenad i skogen, har inte riktigt bestämt mig än... Får se vad som händer.

/ T

RSS 2.0