Comeback!!

Imorn ska jag göra comeback på hästryggen!!! Det ska bli fantastiskt underbart o få dra på sig ridkläderna, damma av hjälmen och ge sig upp på hästryggen!! Love it!! Både Billy och Otto ska tas hand om imorn, Billys ägare är bortrest, så det blir full rulle :) Ska bli så underbart härligt om  jag så bara skrittar runt i paddocken!!








Och nu är det bara ca 16 veckor kvar till DEN STORA DAGEN!! Då ska jag hämta hem henne - läääängtar !!!

/ T

Valp på väg!!

Igår bestämdes det. Och igår ringde jag uppfödaren. Och igår tingade jag en valp!! Det blir en Golden Retreiver, precis som Timmie. Timmie och valpen blir till och med syskon! Med lite tur blir de helsyskon, alltså Timmies mamma och pappa ska föröka sig, eller så blir det Timmies pappa och nån annan tik eller så blir det Timmies syster och en annan hane.

De ska paras nu i veckan, så nästa helg vet jag förmodligen. Det roligaste vore om det blev ett helsyskon, annars vill jag nog ha efter Nisse, Timmies pappa.

Så om 17,5 vecka, åker jag för att hämta min valp :) Shit, vad roligt det ska bli! En alldeles egen liten vovvsing! ni kan gå in o kika på kenneln, www.guldruschen.com

Idag har jag och mamma anmält oss till en "Bli med hundkurs" på brukshundsklubben. Går man den kursen får man även företräde till valpkursen när det sen blir dags för det. Det ska bli så spännande!

Nån som har några tips på hundnamn till en goldenflicka? Mina förslag just nu är, Flaxen, Dixie, Pixie, Pluto och Nikita. Pappa tyckte hon ska heta Agda, men det känns inte riktigt rätt, haha... Så, ge mig förslag!! Det ska vara sk-ljud eller x, det hörs lätt av hunden och den lyssnar extra uppmärksamt på det, så Pluto är väl inte det bästa namnet. Men ge mig alla förslag ni har :)







/ T


Första veckan i skolan

Nu har jag gått första veckan i skolan. Det har gått bra faktiskt, fast det känns lite halvt jätte rörigt med alla papper o skit!! Lite krångligt o läsa två flexkurser paralellt, då måste jag planera så mycket. det är lite drygt så att saga.

Anyway, jag har överlevt första veckan med allt vad det innebär; sjuktaxi, papper, upprop, inskrivning, hämta ut koder, fixa böcker osv. Fast alla böcker har jag inte, inte än i alla fall. Men det blir ett senare problem, i dont care right now because my weekend starts NOW!! No lessons on fridays! göttgöttigöttgött!

I går köpte jag biljetter till Göteborg Horse Show. Jag och mats ska gå fredagen den 20 februari! Det börjat kl 10 och jag är redan på helspänn!! Anledningen till att det blev fredagen är endast av den enkla anledning att det blir den absolut sista gången som Björsells Briar xxx tävlar i världscupen i Sverige! The last time to see his exraordinary magnificient kur program!! När jag såg han på tv:n när det var Sthlm horseshow så grät jag faktiskt en liten skvätt, det är lite sorgligt att hans tävlingskarriär slutar här och nu. Vem ska jag då ha som förebild?? I alla fall, ska bli sjukt underbart o få se han live en sista gång. Vi fick tag i kanon biljetter, sitter nästan längst fram, vid ryttaringången så kan se in där ;)

Som sagt, nu har min helg börjat. Det ska jag fira med Greys Anatomy säsong 3, poppa popcorn (såna man poppar själv i en gryta) och ett glas med kallt lokavatten :)

So long folks!

/ T

Massa filmer :)

Nu har jag äntligen fått någon så när ordning på Internet o torrent o winzip o allt vad det heter! Så nu har jag laddat ner lite filmer, of course :D Filmer hittils är Mio min Mio, Fjorton suger (hehehe), Rosa the movie, Twilight, och Sunes jul :P

ja okej, jag har fastnat i nåt jäkla fjortisstadium. Men det är rätt gött o se såna slappefilmer ibland faktiskt! Nu ska jag tydligen duka, vi ska äta räkpaj! Mums! (förutom räkorna) Sen åker min bror till Canada ikväll. Eller rättare sagt, han tar tåget till Köpenhamn ikväll och flyger därifrån först imorn. Sen blir han borta några månader - as usual. det blir lite trist faktiskt...

Men duka var det ja, får väl uppdatera senare då.

/ T

Det var ett tag sedan...

Ja, som sagt, det var ett tag sedan jag uppdaterade här. Det har vart mycket på gång under jul och nyår. Farmor har vart nere, vi har vart i Alingsås och uppe hos mormor i Falköping. Vi har vart på mellandagsrea, ätit god (och alldeles för mycket) mat, planerat för nyår, vart ute och sprungit runt i Halmstad by night på juldagen, öppnat julklappar osv osv osv... Men nu, gott folk, uppgraderar jag ju i alla fall ;) Det är inte dåligt det!

Ja just det! Jag har köpt mig en dator! Mycket tjusig är den ;) Så just nu sitter jag o skriver på min nya, tjusiga dator inne på mitt rum med onda foten upplagd på en stor kudde och ett hästtäcke som filt. Gosigt.

Idag har Mats och jag gott på en härlig långpromenad uppe vid stallet. Vi var nog ute i cirka två timmar. Hittade några gamla fälttävlanshinder som jag ska inspektera närmare med Otto när den tiden kommer. Vi gick även förbi grustaget och stod där och kikade ett tag innan vi fortsatte. Där ska jag klättra med Otto i sommar ;)

När vi kom hem så borstade och klippte jag till Timmie så hon blev fin igen. Nu är hon jättevacker med sina nyklippta tassar o svansen o allt annat som måste klippas. Efter det gick vi in och värmde oss framför brasan och grillade korv. Väldigt smarrigt må jag säga!

Jag fick även en julklapp av Mats igår. Det var en bok om dressyr, Väldigt lättanvänd bok att ha till dressyrträningen. De olika momenten beskrevs från grunden, steg för steg ända upp till Grand Prix nivå! Så nu är jag sjukt sugen på att börja rida igen!! Boken var liksom uppdelad med momenten för "lätt dressyr", "medelsvår" "svår" osv. Jag upptäckte att jag låg på nivån medelsvår, det är ju inte fy skam :) Så nästa anhalt blir ju till att träna piaff o passage ;) Haha, eller inte..... Men nån dag, då jäääklar ska jag kunna dansa fram med en häst!

Så som sagt, jag är väldigt taggad på att börja rida igen! och det kommer jag snart att få göra också! Nu kan jag ju gå som folk i alla fall. Det är oerhört skönt det kan jag säg.

På onsdag ska jag till sjukgymnasten - då börjar hårdträningen. Det är även inskrivning på skolan på onsdag har jag för mig, eller om det var fredag kanske? Äsch, minns inte. Men slappt schema har jag i alla fall. 4 dagar i veckan, sovmorgon varje dag. Tror inte jag börjar förrens runt 10-11. O sen är det ju bara 1 lektion om dagen också ;) Så det blir även hårdträning på gymmet de dagarna jag är i skolan. Ska bli underbart skönt o komma igång med min egen träning. Allt blir så mycket enklare på nåt sätt då. Man trivs liksom bättre med tillvaron och man tänker faktiskt på vad man stoppar i sig! Så nu blir det - träning, skola, ridning. Låter väldigt härligt faktiskt! kanske man kan hitta en eller två klasskompisar och umgås med också så blir det ju fantastiskt bra! Vi ska även fixa till Mats gamla polo så har jag en "egen" bil o köra med fram o tillbaka till stan o sånt där. Det blir trevligt det, slippa låna päronens bil hela tiden. Och kunna åka när jag vill! Inte behöva anpassa sig till alla andra.. Sköööönt!

Ikväll blir det tacos med pitabröd/nachos/tortillas i det Olaussonska köket! Mumms!

/T

RSS 2.0