Helg igen

Jaha, då var det helg igen. Tiden går så sjukt fort fast ändå så fruktansvärt långsamt.... Igår inleddes Stockholm International Horseshow, det är alltid spännande. Jag såg inledningen på tv idag. SVT24 sände hela 2 timmar från showen!!! Det är ett stort WOW! Annars brukar det bli förpassat till en sen sänding si så där klockan 03.25 på natten och dessutom så hopklippt och snabbrefererat så att det inte är lönt att titta. jag förstår inte varför ridsporten är så utebliven i TV:s sändningar?? Det är ju trots allt nästan vår nationalsport. Det är den andre mest populära sporten i Sverige, men det är det nog inga som bryr sig om eller? Jaja, nu ska jag sluta sitta här och irritera mig på det. Imorgon sänder dom i stort sett hela dagen. Det är bla kuren och GP-hoppningen imorgon. Sist men inte minst är det även avslutningen, den brukar alltid vara spännande att se, lite shownummer o sånt precis som i inledningen :)













Ja just det, på onsdag åker jag och Karin till Stockholm. Vi ska spana in K1 och  hälsa på lumparpolare. Sen blr det väl en öl eller två på kvällen hoppas jag ;)

Nu ska jag äta, mammsen har hittat nåt nytt konstigt recept innehållande bla lax och saffranssås?? skumt...


Ha nu en trevlig lördagskväll allihopa, det ska jag och mitt gips kanske ha, vem vet!?

/ T

Minusgrader

Det är minusgrader och snö i nästan hela Sverige. Överallt förutom just här, i Halmstad är det snö. Men i Getinge som ligger ca 7-8 kilometer härifrån är det snö. Det är ganska irriterande. Men trots allt ligger temperaturen på -5 grader ungefär. Så det är kall och frisk luft ute i alla fall. Och efter allt regnande som resulterade i en stor sjö i parken utanför huset har vi nu en bottenfryst skridskobana :)

Idag har det inte hänt så mycket över huvud taget. Jag vaknade klockan 12 (!) av att Jocke, vår granne, ringde och undrade om jag var färdig med de filmer jag lånat av honom. Han kom förbi och hämtade dem, sen åt jag lite frukost, satt vid datorn och pratade ett tag med Reebeck. Sen kom pappa hem vid 15-tiden eftersom polisen skulle komma hit och kontrollera pappas vapenskåp osv.

Därefter lagade jag mat, det blev spagetti och köttfärsås. Riktigt smarrigt blev det faktiskt. Men jag är inte alls så hungrig, nu när jag inte gör nånting på dagarna. Jag blir mätt på typ en ärta!!

Efter det har jag lyssnat på pappa när han försöker vara datasmart, vilket resulterar i att han blir förbannad, jag blir förbannad för att han inte lyssnar på mig och mamma blir förbannad för att hon inte förstår vad pappa vill och då blir pappa ytterligare lite mer förbannad för att mamma inte förstår hur han vill ha det  och så fortsätter det. Nu har jag huvudvärk!!

Nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa lite och hoppas att skallebanken försvinner...

/ T

Kvällsflygning bland snömolnen...

Idag var Mats och jag uppe och flög formation tillsammans med Janne, det hann bli ganska sent innan vi väl landade så det blev även lite mörkerflygning. Det är sååå vackert att flyga i solnedgången. Snömolnen som låg ute vid havet var otroligt vackra.

När vi kom fram till Varberg och påbörjade landningsvarvet så såg jag en val :) Den var vit/grå och hyffsat stor. Undrar om det "bara" var en tumlare eller om det var en "riktig" val?

Jag tänkte visa er lite bilder, det blir inte så mycket skrivit idag...

  Luftballongen var ute och vädrades     







/ T

Twilight





Filmen Twilight som vi såg på bion igår var fantastisk bra! Jag vill se uppföljaren NU!!

För uppföljare finns det, och jag gissar på att de kommer bli film de med :)

Idag ska jag in till stan och köpa böckerna, hoppas att alla finns inne i bokaffären.

Det är: "Om jag kunde drömma", "När jag hör din röst", "Ljudet av ditt hjärta" och den sista boken "Breaking Dawn" tror jag inte kommer förrens i mars 2009. Eller om den kommit, men enbart på engelska...

Jaja, får hoppas att de andra finns inne så jag kan slå ihjäl x antal timmar när jag läser dom.


        



Läs dem ni också =)

/ T

Fredag!

Idag har jag varit i stallet och tittat på när Mia rider Otto. Det var roligt! Otto ser himla fin ut, jag har verkligen en magkänsla av att han och jag passar kanon tillsammans!!

Jag var hemma vid 13-tiden, då gjorde jag en hönökaka och lite kycklingsoppa till lunch för att värma upp stackars mig. Det är sååå kallt!! Speciellt om man inte kan röra sig så mycket.

Vid 16-17 kommer Mats hit, då ska han hjälpa mig in i duschen, om inte mamma hinner före vill säga. Sen ska jag ta på mig lite snyggare kläder än mysbyxor och Fiddes gamla tröja. Jag ska till och med sminka mig och ta en skvätt parfym ;) Sen ska Mats och jag ut på restaurang, har dock inte bestämt vilken än, men det tar vi då. 

Efter det så ska vi gå på världspremiären av "Twilight", och jag vet i alla fall en här som är avundsjuk på det!!! HAH!! Det kan du gott ha Karin. Det är priset du får betala för att du rider alldeles för mycket!!! HAHAHA!!! :P

Bion börjar inte förrens 21.00 så jag gissar på att vi har lite tid emellan restaurangen och bion, då ska vi inhandla cream cheese chips och godis - YUMMY!!!!!!! =)

Hoppas på en trevligt fredagkväll!

/ T


England nästa!

Igår fick jag ett telefonsamtal från England. Det var Anita i Lymington. Hon ringde för att höra om jag fortfarande var intresserad av att jobba som häst-au pair hos dem i ca 1 år. Självklart var jag det och då sa hon "Det var ju jättebra, för vi vill att du blir vår nya häst-au pair, trots att du är skadad". Jag bara, "eh, jaha? vad roligt!!" haha, det var lite komiskt. sen pratade vi på om allt möjligt och hon sa att vi bokar ingenting ännu eftersom jag inte vet när jag kan gå normalt på foten igen osv, så vi bestämde att vi skulle höras några dagar innan jul då jag tar bort gipset och se hur det går!

Det var andra gången jag pratade med henne. Första gången var i Måndags. Då ringde hon och hörde om jag var intresserad och sa att jag "låg bra till" för att få jobbet osv och hon undrade vart jag hade vart när jag jobbade på Irland och vad jag hade gjort där och om jag trivts och så vidare. Och tydligen gillade hon svaren, för jag ska dit och jobba!! hihi!

Det jag ska göra är alltså att ta hand om de två hästarna och allt vad det innebär. Den ena är ganska gammal och på honom blir det mest sköna mysturer i skogen. Den andra hästen heter Drum, är skimmel, ca 13 år gammal och har ett kanonsteg!! Han ska bli härlig att rida!
Uppgift nummer två är att gå minst en långpromenad om dagen med de två hundarna. En labbe och en terrier av nåt slag som jag inte minns nu. Labben är två år och heter Hoagie och terriern är 7 och heter Archie.
Jag kommer få en egen bil att använda, det kan ju bli spännande. Köra på vänstersida, herregud hur ska det gå??

Den här familjen bor alltså i staden Lymington, vid havet i skogen, 20 minuter ifrån storstaden Southampton. Den består av Anita och David och tre barn i åldern 21, 24 och 26. Barnen bor i London där de studerar eller arbetar.


Det ska bli så spännande att få uppleva England. Jag ska minsann äta fish n´chips!!  Det ska bli skönt att en varm sommardag rida på långtur med de andra tjejerna i området och packa med en massa saft och bullar  sånt, o sen när man kommer hem på kvällen, bada i poolen och bara ha det skönt ;) Se de nykläckta fölen och kalvarna på hedarna när man rider förbi. Åka till Paris en helg kanske, det är ju inte alls långt. Se Dovers vita klippor i solnedgången ;) Titta på alla flyguppvisningar och muséeum! Det ska bli så spännande! Att man har bil är ju jättebra, då kan man ju åka vart som helst när man är ledig!!

Reebeck, nu ska vi ta och hitta en familj till dig å!


Klicka på bilderna så blir dom större :)



Huset med tillhörande pool          Hoagie och Archie   Drum

huset m pool                         trädgården                          Hoagie, Archie                    Drum




/ T

På tal om sjukskrivning...

Jag får 358 kronor om dagen, 7 dagar i veckan. Det blir ca 4000 i veckan och det blir ca 10 000 i månaden. Det är ju helt okej faktiskt! Sen försäkringspengar på det =)

Fast jag hade hellre haft en hel fot. Jag får inte göra nåt fysiskt krävande förrens 1 februari!!!

/ T

Sjukskriven och rött gips

Idag har jag som sagt vart på sjukan och fått mitt gips uppklippt och stygnen borttagna och sen fått ett nytt gips. Någon röntgen blev det inte idag utan det blir sen när gipset tas bort "på riktigt" som jag tror blir den 17 december. Om alltså exakt en månad! Då har jag hunnit äta 17 chokladbitar från min chokladkalender som jag fick av Mats när jag hade brutit foten och kom hem...

Gipsgubben var lite läskig, han jobbade snabbt och jag hann knappt med. Nör han tog bort gipset så liksom "sågade/borrade" han upp det med en elektriskt liten pryl som vibrerade. Jag var jättenervös för att han skulle skära för långt in och komma åt mitt stackars ben. En gång kom han farligt när och det gjorde faktiskt lite ont! "Förlåt", sa han och fortsatte sitt skärande. Jag satt där och höll andan... När väl själva gipset var löst tog han fram en sax som såg ut som en hovtång ungefär och började klippa upp resten, typ bomull och linnetyg. Sen var gipset av. Det var inte alls så där skönt som jag hade tänkt mig att det skulle vara. Det kändes som om att när det hade gipsat första gången så hade de klämt in en massa lösa organ i gipset o nu när det togs bort så ramlade allt ut liksom... Det kändes helt löst och instabilt och gjorde lite ont faktiskt.

Sen fick jag se min stackars misshandlade fot. Högersidan, under fotknölen, ni vet där det är lite mjukt liksom. Den var helt mörkblå. Alltså riktigt riktigt mörkblå. Och vänstersidan är "operationssidan" så att säga. Där var det ett mycket längre snitt än jag väntat mig, ca 1 dm långt och kanske 8-10 stygn som jag tyckte såg groteska ut. Och mamma bara vimsade på om att "det här såg ju riktigt fint ut". "Vaddå fint?" tänkte jag för mig själv... Den sidan var också alldeles blå och röd dessutom. Det såg ut som om blodet hade pressats ut mellan stygnen och levrat sig. fast det hade det så klart inte, men det såg verkligen ut så. Hade det inte vart en massa folk där så skulle jag tagit ett kort o visat er =)

Gipsgubben tog bort stygnen, eller suturen som det heter på medicinspråket. Han verkade som sagt stressad. Jag hade ju tid 11.20 så han skulle väl på lunch gissar jag på... Stygn efter stygn åkte bort och det gick bra, det kittlades mest. Men när han kom till stygnen som satt på knölen så började de körva och det gjorde skitont!! Men sen var han färdig och jag satt där och kunde andas ut..

Sen fick jag välja färg på gipset. De hade grönt, fast den var så där sjukhusgrön så den ville jag inte ha, lila, prinsessrosa, ankungegult, gråblått och Ferrariröd. Jag ville ha den gula, lite annorlunda liksom. Men det fick jag inte för mamma, hon sa att det skulle bli så smutsigt o fult ganska snabbt. Så det fick bli ferrarirött, det passar ju bra nu till jul tänkte jag. Bild kommer på det nya gipset så småningom.

Gipsgubben och hans assistent ( en USK Reebok, det kan du ju jobba med =) ) tvättade mitt ben med nån tvål och torkade sen med en skön handduk. Det kliade sååååå skönt när han torkade med handduken. Fast på foten och vid tårna kittlades det som 17 och jag höll nästan på att sparka till gipsgubben.

Sen lindade dom på gipset, det var varmt o skönt. Men USK:en stod hela tiden och tryckte upp foten så den skulle ha ca 90 graders vinkel i förhållande till benet och det gjorde rätt ont. Och så tjatade hon hela tiden "slappna aaaav"....!


Efter vårt lilla sjukhusbesök som ju gick väldigt snabbt, kanske på en halvtimme - 45 minuter så gick vi till ortopedtekniska och köpte en duschstrumpa i silikonplastgrej. Väääldigt tjusig!! 350 spänn!! Men det får försvaret betala minsann.

Sen åkte vi ner till stan och åt lunch. Mamma ville äta lunchbuffé på Lilla Helfwetet och jag ville äta Pasta Bolognese på Vattenporten. Så det blev pastan. Tyvärr var den inte alls så god som sist jag hade vart där (som iof var för ca 1 år sen). Så då satt vi där och ångrade att vi inte hade gått till Lilla Helfwetet istället. Men vi bestämde att ta det nästa gång istället.

Sen skuttade vi vidare till Claes Ohlson där mamma skulle ha en stektermometer. Det var riktigt jobbigt att skutta hela vägen dit. Vi snackade till oss att vi fick åka i deras varuhiss ner till markplan igen och där satt jag och väntade på lastbryggan medan mamma gick och hämtade bilen. Efter det for vi till bibblan en sanbbis innan vi åkte hem igen.

Nu har vi precis ätit lasagne och tänt en brasa. Så nu ska jag ta och sätta mig och värma mig framför brasan och återgå till mina böcker...

So long!
/ T

Trååkdag


Otto i hagen... Jag vill kunna rida nu! Eller i alla fall kunna hämta han i hagen o borsta lite på han!!






Idag är en sån där tråkdag! Jag vet inte alls vad jag ska göra.. jag vill duscha men när jag kom hem från stallet så hade mamma precis gått ur och börjat jobba, så då måste jag vänta tills hon kommer in igen.. Jag funderar på att se på Sagan om Ringen, men jag har bara sista filmen och vill egentligen se den första... problem alltså!

Och imorn blir det sykehuset hela dagen.. Usch, det är läskigt. Sjukhus är läskiga, läkare är läskiga, alla manicker är läskiga! Tänk om foten inte alls har läkt ihop bra? Eller det har läkt ihop fel? Eller jag måste opereras igen? Det vill jag verkligen inte! Det var det värsta jag vart med om! Fy 17 för allt vad morfin och narkos heter!!  Jag får helt enkelt hoppas på att det går bra imorn!

/ T

Bild på Otto som utlovat!

  Otto och Pappa. Pappa ser ganska glad ut minsann!!

Bilder på Otto som utlovat!

Jag lyckades få med pappa till stallet så här kommer några bilder på Otto. De blev inte så bra, men bättre än inget i alla fall. SÅ håll till godo!

Otto Kern
e Fandango-Marino
f 1993

/ T

Regnstormen fortsätter

Jaa, det är fortfarande regnstorm här i trakterna. Fast det är mysigt. Men jag tänker på de stackars hästarna, så äckligt blöta de måste vara nu; när det både blåser och regnar som 17!! Det är väl knappt att täckena hinner torka innan de ska på igen.. Stackars Otto och company :(

Det blev aldrig någon lax igår, det får bli idag istället. Gårdagens timmar räckte inte till då mamma och pappa åkte iväg och skulle titta på en kanapé, en sån där konstig soffa från 1800-talet. Så de fick fika och grejer hos de som sålde soffan och det visade sig att mamma och soffsäljaren hade bott grannar när de var små i Borås och haft samma arbetsplats osv.. Därav den sena middagen som bestod av PIZZA!! Pizzan var god 21.30 på kvällen, haha! Jag kan säg att capriccosa var god med en klick bearnaisesås på, mumsmums!!

Idag jobbar jag på att försöka övertala pappa att vi ska åka upp till stallet och klappa lite på Otto, jag kan lyckas med lite tur. Hoppas på det i alla fall...


/ T

Dagens händelser

Idag är min mamma ledig, så då går tiden lite fortare som tur är plus att det är FREDAG! Inte för att jag kan göra så mycket, men det är liksom ändå fredag. Bara ordet fredag gör att det känns ite extra bra. Jag gillar fredagar =)

Jag och morsan har i alla fall röjt lite i min garderob. Eller mamma röjde och jag tittade på suckandes och påstår att mor min allt är lite pedant. Hon tycke jag skulle lägga tröjorna o färgordning!!?? Hon påstår att det blir mycket lättare. Jag såg nog bara ut som ett levande frågetecken...

Vi har även hunnit med en tur till bibblan. Jag blev tvungen att låna alla resterande "Sandra"-böcker, haha.. Alla utom en fanns inne, så nu har jag snott hela serien från de hemska små barnen =)

Vädret ute förresten är REGNSTORM!!! Det blåser som 17 och regnar därefter. Antingen s blåser det bara jättemycket, eller så regnar det bara jättemycket. Men ungefär två gånger i timmen slår vädret ihop sig och det både regnar och blåser jätemycket. Så Regnstorm tror jag blir den rätta benämningen på dagens väder faktiskt.

Snart blir det ärtsoppa och pannkakor till lunch. Sen ska morsan och jag in till stan. Vi ska till gymmet, sen åka och kolla på en canapé (en sån där gaaaaammmal soffa), den är vinröd tydligen. Jag tror mamma redan har bestämt sig för att köpa den, för hon planerar redan hur både jag, soffan och rullstolen ska få plats i bilen, haha..
   
Efter canapéköpet så ska vi till Plantagen och köpa lite prylar till blommorna här hemma (jag vill ha en yuccapalm eller en kaktus) och sen slutligen ska vi storhandla på Ica Maxi.

Kvällens måltid blir: Färsk ungsgratinerad nordatlantlax på spenatbädd med pressad potatis och sallad. Måltidsdryck blir vin, öl, vatten, mjölk eller läsk. Det är valfritt för alla utan gips.

Visst blev ni sugna på lax nu? HAHA!!



/ T

Sista sprutan tagen!

Nu, för exakt en timme sen tog jag den sista sprutan "Fragmin". Ska bli skönt att äntligen slippa ta en hensk spruta varje kväll!!

Okej, jag vet inte vad jag ska skriva, så det blir super mario snack igen:
Jag har nu klarat den 1a och 2a världen och kommit till 3e. Den 3e är den med alla vattenbanor, maneter, hoppande fiskar o liknande. Det är grymt svårt! Fast det gick ganska smidigt när man hade den där goddräkten på, men jag har en känsla av att den ska sparas till någon myyyycket svårare bana än den 1a, hehe. Jag klarade iallafall 1a och 2a banan innan jag blev game over. Jag har gett upp lite nu, försöker senare eller imorn.

Funderar på om jag kanske ska läsa lite. Mamma och jag var ju på bibblan i måndags och jag lånade Åsa Larsson första deckare, "Svart Stig". Den utspelar sig i Norrland kring Torneträsk under vintern, modern tid. Men den har jag inte börjat läsa än. För jag lånade även två gamla godingar, "Sandras ponny" och "Sandra och Vildros tävlar", haha... Det känns ganska kul att läsa de gamla hästböckerna igen må jag säga... Så idag har jag börjat på den första av dom. de är på ca 150 lättlästa sidor, precis lagom :D Jag orkar inte läsa något seriöst nu och då passar de gamla hästböckerna alldeles perfekt. Tillsammans med alla gamla "Min Häst" så klart ;)

Nä, nu ska jag knyta mig snart, och läsa lite som sagt!


/ T

Nu har jag träffat Otto

Japp, nu har jag träffat Otto. "Min" nya lilla häst. Han var såå söt! Kort kommer på honom så småningom. Tilssvidare kan jag ju beskriva honom. Han är svartbrun med mer päls än en shettis (fast han ska snart klippas), tjock man och svans och man riktigt ser hur buset i ögonen skimrar. Han är en ängel, men med en djävul bakom varje öra. Dock är han otroligt snäll och skulle aldrig göra något elakt, men busa lite måste man ju... Han har tydligen tävlat en del i sin ungdom, både dressyr och hoppning på relativ höga nivåer. Han är tyvärr triangelmärkt nu så något tävlat blir det inte för min del, men Otto är det inga fel på. Triangemärkningen beror enbart på "försäkringsfusk", Otto har aldrig ens varit halt.
  
När jag var där i stallet och kände doften av hö och häst så kom jag fram till att jag verkligen verkligen längtar efter julen! Då ska jag upp till stallet och rida en skön tur i skogen, eller kanske på stranden =) Längtar så fruktansvärt tills gipset är borta och foten funkar igen! Och Karin, om du kommer hit tror jag säkert vi kan låna Billy och rida till havet tillsammans ;)

Billy och Otto är radarparet nummer ett. De är som Piff och Puff, bokstavligen talat.

Nä, nog snackat om hästar. Jag tror jag ska ta och ringa Reebeck och tjittra lite.

/ T

Välkommen till min nya blogg!

Japp, så då har jag också skaffat mig en blogg.. Jag som tycker namnet blogg är så jäkla fult, haha. Humåår!

Idag har jag fyndat ett Nintendo 8 bitars =)  Från början kostade det 1200 kr sen 800 men jag fick ner det till 600, inklusive 10 spel. Det var inte dåligt det. Finns ju inget roligare tv-spel än det gamla hederliga 8 bitars. Så jag har suttit och spelat Super Mario halva kvällen. Första världen är ju relativt lätt och är avklarad ganska snabbt, men andra!!?? Jag fastnar jämt i pyramiden, den innan slottet... Men men, jag har ju några veckor på mig att träna upp mina "mario-fingrar", hehe...

Den andra halvan av kvällen har jag ägnat åt Bonde söker fru och givetvis Greys Anatomy ;) Bailey är ju helt klart bäst, haha. Vilka blickar hon har. Hon är trots allt nummer 1 i den serien.

Jag har testat att stå lite på min fot idag. Jag har ju drömt två gånger i rad nu att jag kan gå så jag tänkte att det kanske var en sanndröm! O tro det eller ej, men det gör inte alls lika ont längre att stödja på foten! Okej, ja kan ju inte direkt gå, men ja kan i alla fall lägga lite vikt på foten. Jippie!


Imorgon ska jag och mitt gips åka o kolla på en häst. Jag har verkligen saknat hästarna! Det är en 15 år gammal halvblodsvallack. det är typ allt jag vet. Ägaren vet i alla fall att jag är gipsad (till skillnad från vissa andra, hhrm) så hon kommer och hämtar mig kl 11 imorn så far vi upp till stallet. Ska bli skönt o lukta på lite hästbajs minsann!

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorn. Natti natt alla ni som kanske möjligtvis kommer läsa min blogg - eller inte.

/ T

RSS 2.0